Dobra włoska restauracja – jak ją rozpoznać?
Restauracje włoskie to w Polsce najbardziej popularny rodzaj gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie gdyż jest pyszne, treściwe oraz ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej wybieramy takie dania jak pizza imakarony. Bardziej zaznajomieni z kuchnią włoską konsumenci próbują mniej znane dania – risotto, polentę i włoskie zupy minestrone.
Szukając prawdziwej włoskiej restauracji trzeba zwrócić uwagę na elementów: jak wiele półproduktów rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w karcie można znaleźć również mniej znane włoskie potrawy, czy lista win, oferuje klasyczne włoskie wina. Włoskie potrawy to duża różnorodność i jedzenie z wielu miejsc Włoch. W mistrzowskiej restauracji znajdziemy prawdziwy klimat Włoch.
Włoska kuchnia nie jest skomplikowana, co nie zmienia faktu, że że nie jest pyszna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to przepyszna kuchnia europejska .
Wykwintne wino włoskie
Jakakolwiek knajpka włoska, która aspiruje do tytułu bycia ekskluzywnym punktem na kulinarnej mapie miasta, nie może zapominać wina. Posiłek w klimacie włoskim bez wyjątku musi zawierać też aperitiff. Odrobina alkoholu to dla Włocha cos zupełnie naturalnego. potrawy serwowane w la Grande Mamma Klasyczne wina z Włoch to zdecydowanie toskańskie bolgheri, kalabryjskie ciro a także cagliari z Sardynii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę ma być rozpoznawana jako prawdziwie włoska, powinna posiadać różnorodny wybór win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać fenomen kuchni włoskiej bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która potrafi podać nie jedynie makaron i pizzę.
Zobacz film